Doğru STIHL Motorlu Testereyi Seçmek

Doğru STIHL Motorlu Testereyi Seçmek

STIHL, arasında seçim yapabileceğiniz farklı stil, boyut, seçenek ve kapasitede çok çeşitli motorlu, akülü veya elektrikli testere modeline sahiptir. Bu kadar fazla çeşit arasında doğru olan makinayı seçmek, işinizi daha verimli ve güvenli bir şekilde yapmanıza olanak sağlar. İşte STIHL Testerenizi satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken 5 önemli madde:

İşin Büyüklüğü

STIHL 92 yıldır en üst kalite standartlarında güç aletleri üretmektedir. Profesyonel bir ormancı, bir ağaç bakım uzmanı veya kendi evinde yakacak odun kesimi yapan biri olmanız hiç fark etmez. STIHL’in her çeşit kullanıcı ihtiyacına uygun bir Motorlu Testere tasarımı mevcuttur. Pala uzunluğu seçiminizde önemli bir rol oynayacaktır. Güvenli bir kesim için Motorlu Testerenizin palasının kesilecek odundan yaklaşık 5cm daha uzun olması gerekmektedir. Unutmayın, eğer yapılacak işin sizin bilgi ve deneyiminizin ötesinde olduğunu düşünüyorsanız, işi profesyonel bir çalışana vermek sizin için en güvenli seçenek olacaktır.

İşin Türü

Motorlu testereniz ile ağaç mı devireceksiniz? Budama mı yapacaksınız? Fırtına hasarı mı temizleyeceksiniz? Veya yakacak odun mu keseceksiniz? Yapacağınız her çeşit işe uygun bir STIHL modeli var. Bunun yanı sıra yapacağınız işin türüne göre doğru pala ve zincir modellerini seçmek iş veriminizi ve güvenliğinizi daha da arttıracaktır. Yeni motorlu testerenizi ne gibi işlerde kullanacağınızı iyice düşündükten sonra Türkiye genelindeki 650’den fazla Yetkili Bayi / Servis Ağımıza başvurarak size en uygun testere boyutunu ve tarzını bulmak konusunda yardım isteyebilirsiniz. Size en yakın Yetkili SADAL Bayi veya Servisini görüntülemek için tıklayınız.

İşlerin Sıklığı

Motorlu testerenizi ne sıklıkta kullanacaksınız? Örneğin zaman zaman budama veya küçük ağaç devirme işlerinde kullanacaksanız, hafif sınıf bir STIHL Motorlu Testere muhtemelen işinizi görecektir. Fakat daha sık ve büyük kesim işeri için orta sınıf veya güçlü sınıf motorlu testereler gerekli olacaktır. Ağaç bakım testereleri (model isminde T harfi olan) ise daha uzman kalite ve hassas kesim ihtiyaçları için idealdir. Motorlu testerenizi seçerken bakım ve onarım ihtiyaçlarını da göz önüne almanız gerekir. Örneğin akülü veya elektrikli testereler benzinli modellere göre daha az bakım ve servis ihtiyacı duyacaktır.

Motor Türü

STIHL benzinli, elektrikli ve akülü olmak üzere 3 farklı motor türüne sahip testere sunar. İşinizi ne tür bir ortamda yapacağınız seçeceğiniz motor türünü doğrudan etkileyecektir. Örneğin evinize uzak yerlerde çalışacaksanız elektrikli modeller kablo uzunluğu ile akülü modeller ise şarj/deşarj süreleri ile sizi sınırlayabilir. Fakat sese duyarlı yerleşim alanlarında (okul, hastane, site vb. yakınlarında) çalışmak için STIHL Akülü Ürünler en doğru seçeneğiniz olacaktır. Testerenizi almadan önce hangi motor türünün sizin gücünüze, iş ortamınıza, tercih ettiğiniz hareket kabiliyetinize ve bütçenize (başlangıç fiyatı + devam eden maliyetler) uygun olduğunu iyice düşünmeyi ihmal etmeyin.

Ek Özellikler

STIHL Motorlu Testere sektöründe yeniliğin ve güvenin simgesi olarak görülmektedir. Bu bağlamda performans, güvenlik ve konfor özelliklerini arttırma amacı ile kullanıcılarına çeşitli özellikler sunmaktadır. Bazı yaygın STIHL özellikleri şunlardır:

  • Kolay Çekme ElastoStart™: ElastoStart™ starter sapı STIHL’e özel bir spesiyalitedir. Starter ipinin tutma sapı içerisinde şok emici barındırır. Böylece starter ipini çektiğinizde çok daha az efor sarfedilmesine yardımcı olur. ElastoStart™ starter sapı ilk çalıştırmada hissedilen ani ve en doruktaki güçleri (kompresyon) farkedilir şekilde azaltır. Çekme yumuşatılır.
  • Yandan Zincir Germe: Zincir ayarı yapmak artık çok daha emniyetli ve kolay. Bir ayar vidası ile zincirinizi palanın üzerinde gerebilir ya da bollaştırabilirsiniz.
  • Anti-Vibrasyon Sistemi: Hassas olarak oluşturulmuş tampon bölgeler motordan veya testere zincirinden kaynaklanan titreşimlerin operatörün ellerine ulaşmasını minimize eder. Böylece motorlu testereyi uzun süreler yorulmadan kullanabilirsiniz.
  • M-Tronic ™ (M): STIHL M-Tronic™ sistemi motorun çalışma performansını akıllı bir şekilde yönetir. Makinenin performansı kirli, dolmuş bir hava filtresinden, rakımdan veya kötü yakıt kalitesinden etkilenir. STIHL M-Tronic™ sistemi bu faktörlerin etkilerini karbüratörü ayarlayarak, elektronik olarak verileri analiz ederek ve dijital olarak yakıt/hava karışımını kontrol ederek kompanse eder. Bu yeni teknoloji ayrıca kolay bir ilk çalıştırma da sunmaktadır.
  • Yağlama Sistemi Ematic™: Ematic™ pala STIHL OILOMATIC® zincir ile kullanıldığında klasik metodlara göre çok daha verimli ve düzgün bir yağlama ve daha az yağ tüketimi sağlar. Pala oyuğunda çok stratejik bir yere yerleştirilmiş olan iki rampa yağ akışını ve pala oyuğu ile zincirin yan yüzlerinin, ayrıca zincir bağlantı elemanlarının ve perçinlerin yağlanmasına yardımcı olur. Böylece yağ tüketimi %50’lere kadar düşmektedir.
  • Zincir Freni Quickstop®: STIHL motorlu testereleri belirli geri tepme durumlarında yaralanma riskini azaltmak için zincir durdurma sistemi ile donatılmıştır. Operatörün manuel olarak devreye alması ile veya bazı durumlarda eğer motorlu testere belirli bir güçle geri teptiğinde ataletsizlik ile saniye olmadan dönen zinciri durdurur.

Farklı STIHL Motorlu Testere Modellerine farklı ek özellikler olacaktır. Bu nedenle son kararı vermeden önce web sitemizden almayı düşündüğünüz testerelerin özelliklerini inceleyin veya size en yakın Yetkili Bayimiz ile iletişime geçerek bir profesyonele danışın.

İster ilk motorlu testerenizi alıyor olun, ister eski testerenizi yeni ve daha gelişmiş bir model ile değiştirin, SADAL Yetkili Bayi / Servis ağı ile size ihtiyaçlarınız doğrultusunda en doğru testereyi bulmanız konusunda yardım edecek uzmanlığa sahiptir. İşinizin daha güvenli ve kolay şekilde yapılması için gerekli aksesuarlara ve koruyucu ekipmanlara da göz atmayı ihmal etmeyin!

Alacağınız Motorlu Testereye karar verdiniz mi? S-line Online Sipariş Hattımız üzerinden bütün ürünlerimizin fiyatlarını ve özelliklerini karşılaştırabileceğinizi, dilerseniz 12 ay vade farksız taksit imkanı ile sipariş vererek ürünüzü 2 iş günü içerisinde size en yakın Yetkili SADAL Bayisinden kolayca teslim alabileceğinizi hatırlatırız. S-line Online Sipariş Hattımıza girmek için buraya tıklayınız.