STIHL Elektrikli ve Akülü Ürün Üretim Tesisi

STIHL Elektrikli ve Akülü Ürün Üretim Tesisi

STIHL, Romanya’da elektrikli ve akülü ürünler için yeni üretim tesisini faliyete alıyor.

STIHL Grubu, Romanya’nın Oradea kentinde elektrik ve akü ile çalışan ürünler için yeni bir üretim sahasına önümüzdeki yıllarda yaklaşık 125 milyon Euro yatırım yaparak uluslararası üretim ağını genişletecek. Bu, aile şirketinin yalnızca üretim kapasitelerini artırmasını değil, aynı zamanda tedarik zincirlerinin esnekliğini ve dayanıklılığını da güçlendirmesini sağlayacaktır. STIHL İmalat ve Malzeme İcra Kurulu Üyesi Martin Schwarz, “Akülü ürünler şu anda STIHL için en hızlı büyüyen pazarı temsil ediyor” diyor. “Önümüzdeki yıllarda bu ürünlere yönelik talebin diğer tüm kategorilerden daha hızlı artmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu, şu anda akülü ürün yelpazemizin büyük bir bölümünü üreten Tirol fabrikamızın bir gün alan ve kapasitelerinin sınırlarına ulaşacağı anlamına geliyor. Romanya’daki yeni lokasyon, küresel üretim ağımıza katkıda bulunacak ve gelecekte müşterilerimize akü çalışan ürünler sunmaya devam etmek için bizi mümkün olan en iyi konumda tutacak.” 2024’ün ortalarında Oradea’da faaliyete geçecek olan yeni kurulan üretim şirketi, uzun vadede STIHL Grubu için yaklaşık 500 yeni iş yaratacak.

Önemli Pazarlara Yakın Ve İyi Bir Altyapı

Yeni tesis, Oradea’nın Eurobusiness I Endüstri Parkı’nda inşa edilecek ve yaklaşık 147.000 metrekareyi kapsayacak. Sözleşme, 28 Haziran 2022’de Oradea Şehri STIHL ve sanayi parkını şehir adına yöneten Rumen pazarlama şirketi ADLO Sa. tarafından imzalandı. STIHL Yönetim Kurulu Üyesi Martin Schwarz, “STIHL, Avrupa’daki akü ile çalışan el aleti satışlarının büyük bir kısmına sahip” diyor.

 

“Kentin önemli pazarlarımızla olan olağanüstü bağlantıları, son derece gelişmiş altyapısı ve güçlü ekonomik ortamı, Oradea’yı seçmek için zorlayıcı nedenlerdi.

Geleceğe Yatırım Olarak Son Teknoloji Yeni Bina

Romanya’daki yeni STIHL Tesisi, yalın üretim ilkelerine göre tasarlanmış son teknoloji bir üretim tesisi olacak ve üretimde yüksek derecede dijitalleşme sağlayacak. Üretim hollerine ek olarak sahada ofisler, kafeterya ve çalışanlar için dinlenme odaları yer alacak. STIHL’nin yeni binaya yönelik planları, sürdürülebilir bir tasarım ve enerji verimli üretim sağlayarak şirketin iklim hedeflerini ve karbon ayak izini de dikkate alıyor.

 

Uluslararası Üretim Başarıyı Artırıyor

STIHL Grubu, 40 yılı aşkın bir süredir uluslararası bir üretim ağını sürdürmektedir. Bugün şirketin toplam yedi ülkede üretim tesisleri bulunuyor: Almanya, İsviçre, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Çin ve Filipinler. Her lokasyonda aynı yüksek standartlar geçerli olduğundan, STIHL, parçaların ve ürünlerin üretildiği ülkeden bağımsız olarak en yüksek kaliteyi sağlayabilir. Üretim ağı, STIHL’nin pazara yakın yerlerde üretim yapmasını, esnek hareket etmesini ve tedarik zincirleri gibi alanlardaki dalgalanmaları dengelemesini sağlar. Şu anda Avusturya’da STIHL Tirol tarafından çok sayıda akülü ürün üretilmektedir. Ek üretim yerleri arasında, yakında Çin’de de açılacak tesislerle birlikte Amerika Birleşik Devletleri yer alıyor. STIHL ayrıca, Waiblingen, Almanya ve Virginia Beach, ABD’deki merkezlerinde özellikle profesyonel uygulamalar için kendi akü kitlerini  üretmektedir.